ebannerespa

ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Επανορθωτική Χειρουργική Βλεφάρων. Πολλές παθήσεις των βλεφάρων προκαλούν σημαντικά ενοχλήματα που οδηγούν σε λειτουργικά προβλήματα ή μπορεί να προκαλέσουν έντονη διαταραχή στην όραση. Η ακριβής και έγκαιρη αξιολόγηση προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία.

Βλεφαρόπτωση

Είναι μια συχνή πάθηση που οδηγεί σε λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα. Υπάρχουν διάφορες μορφές πτώσης των βλεφάρων που παρουσιάζονται σε διαφορετικές ηλικίες και έχουν ξεχωριστή αιτιοπαθογένεια. Είναι σημαντικό να γίνεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση ανάλογα με τον τύπο ή την βαρύτητα της κάθε περίπτωσης. Η επέμβαση γίνεται τις περισσότερες φορές με τοπική αναισθησία, χωρίς παραμονή σε νοσοκομείο και η ανάρρωση είναι ταχεία.

pic bef 1

Όγκοι των βλεφάρων

Τα “ογκίδια” των βλεφάρων θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές φορές ξεκινούν σαν μια μικρή ελιά ή επιφανειακή εξέλκωση που, αν παραμεληθεί, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και να κινδυνεύσει ο οφθαλμός και η όραση. Η έγκαιρη αντιμετώπιση δίνει οριστικές λύσεις.

Εκτρόπιο-Eντρόπιο-Tριχίαση

Οι παθήσεις αυτές σχετίζονται με αλλαγή στη θέση των βλεφάρων. Το βλέφαρο γυρνά προς τα έξω, προς τα μέσα ή οι βλεφαρίδες μόνο έχουν αντίθετη φορά, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονος ερεθισμός του οφθαλμού που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη του κερατοειδούς αν δεν γίνει έγκαιρη θεραπεία. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και η ανάρρωση είναι γρήγορη.

pic bef 2

Σπασμοί του προσώπου – βλεφαρόσπασμος

Αφορά ακούσιους σπασμούς στο πρόσωπο ή μόνο στα βλέφαρα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο έντονες που προκαλούν λειτουργική τύφλωση. Οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν χωρίς διάγνωση και θεραπεία για μακρό χρονικό διάστημα και ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό. Η πάθηση αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Παράλυση του προσωπικού νεύρου-λαγόφθαλμος

Η κατάσταση αυτή μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικά αίτια και προκαλεί αδυναμία στο κλείσιμο των βλεφάρων και ανεπαρκή προστασία του οφθαλμού. Τα ενοχλήματα συνήθως είναι έντονα και η πιθανότητα μόνιμης βλάβης του κερατοειδούς ή και απώλειας της όρασης πολύ μεγάλη. Προσφέρονται εξατομικευμένες θεραπείες που δίνουν σημαντική ανακούφιση στον ασθενή.

pic bef 3

Skip to content